dimecres, de gener 25, 2006

Metàfores educatives i ensenyament de llengües

En el curs English Alive Tim no para de proposar metàfores educatives referides a l'ensenyament de llengües afortunadíssimes, i a mi se m'acudeix la de "la construcció de la casa". Els tradicionalistes, per una banda dirien que no es pot construir una casa sinó tenim primer l'estructura i les rajoles. Per l'altra, els coginitivistes dirien que cadascú comença a construir-se la casa com vol i pot, per ex. com fan els nius els ocells afigint trosset a trosset.
En definitiva podríem concloure que l'adquisició d'estructures lingüístiques hauria d'anar en paral·lel amb el desenvolupament de les destreses comunicatives... perquè si no cal tornar a començar sempre des del principi. Quantes vegades heu repetit el mateix llibre d'anglés?
En aquest post us invite a que comenteu les metàfores de Tim Herdon des del vostre punt de vista: pujar en bicicleta (és una destresa o un coneixement)... i si algú vol comentar la d'avui?
Mentre que ho feu i ens doneu temps a posar les conclusions la sessió i la foto, ací va una altra metàfora en forma d'eslogan publicitari:

"We don't teach you anything
We develop what's alredy inside you"

Què t'ha paregut!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Mayéutica?