divendres, de març 31, 2006

La festa del Teatre Grecollatí a Sagunt

Un any més Sagunt es converteix en centre de la cultura clàssica i del teatre grecollatí. Gràcies a l'esforç de molts col·lectius d'ensenyament (Prosopon Teatro, Assessoria de Cultura Clàssica, Escoles de la comarca, grup de profes dels Tallers de Cultura Clàssica, grups de teatre valencians com TEAMUS i d'altres geografies de l'Estat, etc.) i a les institucions (CEFIRE de Sagunt, Ajuntament de Sagunt -Regiduries de Cultura i Educació- proposant fins i tot nous tallers) que fan possible que la festa del teatre siga una realitat als carrers de Sagunt.
Per als que propugnem el Teatre i l'Educació com recurs d'innovació educativa i valorem les potencialitats pedagògiques de l'art de Talia, és un plaer de veure un mar de joves costera cap al castell que després d'haver assistit a un dels taller o LUDI SAGUNTINI s'endinsen al teatre romà de Sagunt (més viu que mai finalment) i gaudeixen d'una bona tragèdia o d'una divertida comèdia.
Allea Jacta Est
Enguany ja no hi podeu particpar amb els vostres alumnes perquè tot està reservat. El que sí que podeu fer és afegir-vos a algun professor del vostre centre que hi participe, o visitar en tant que professorat els tallers, i la mostra-flash de teatre que farà Xavi Villaplana sobre Edip o la lluita olímpica a càrrec de Rafa Valero.
Visca la festa del teatre!!! No deixeu de visitar els altres tallers i l'ambient dels carrers saguntins durant aquesta setmana i si l'any que ve, hi voleu participar amb els vostres alumnes feu la reserva amb antelació i/o aneu practicant amb els jocs de cultura clàssica on line.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En este enlace se puede ver toda la programación: http://assessoria.zoomblog.com/archivo/2006/03/28/ludi-Saguntini.html
Para los que no hayan reservado, en la Glorieta, el acceso es libre, sólo limitado al aforo. Allí se podrá ver una muestra de cada uno de los talleres de Cultura Clásica. Además de las actuaciones que has señalado, el viernes tendremos un Cuentacuentos muy especial, que siguiendo el ejemplo de los antiguos romanos, sorprenderá a los viandantes con una narración espectacular.
Sin duda, una oportunidad de disfrutar "lo romano" de otro modo.