dijous, d’abril 13, 2006

Entorns virtuals...

...d'ensenyament-aprenentatge
per a la didàctica de la lengua i literatura

Amb aquest curs pretenem donar resposta a les demandes dels sectors més inquiets i innovadors de l'ensenyament. A hores d'ara, pensem que no podem continuar amb el debat caduc de les possibles bondats o no de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Ja són prou les eines que especialistes generosos han simplificat i posat a l'abast dels usuaris estàndards. Els professors del curs, Amadeu Sanz i Begonya Mezquita, Antoni Navarro, i Felipe Zayas tenen una llarga experiència en l´ús de les TIC a l'ensenyament. Visiteu els continguts de les seues weblogs i els seus enllaços per anar coneguent totes les possibilitats de les webs col·laboratives.
OBJECTIUS
- Afavorir l´ús de les TIC entre el professorat de llengua i literatura.
- Confluència d´internet com a ferramenta per a la programació d´aula.
- Desenvolupar estratègies d´aprenentatge col.laboratiu en xarxa.
- Comprendre la mediació tecnològica en els processos d´ensenyament-aprenentatge.
CONTINGUTS
- Anàlisi d´ensenyament a distància en línia: WebCT, Moodle, webs interactives
(hot potatoes i clic), webs col·laboratives, etc.
- Recerca de fórmules per a la incorporació de les TIC a l'aula
(bitàcoles personals per al diari d'aula, MSN, etc.)
- Anàlisi de les possibilitats de l´art de l´e-Learning,
tant en la seua
dimensió pedagògica com en el desenvolupament de les eines tecnològiques.
De la mateixa manera que en la societat es valora cada vegada més les capacitats de treball en equip de les persones, a l'àmbit de l'ensenyament les webs educatives 3.0 anomenades també webs col·laboratives extrauen la seua força de l'ajuda mútua entre persones que es troben moltes vegades a milers de kilometres.
Compte!!! la globlalització no ha de ser una una rèmora que ens obligue a renunciar a les nostres pròpies llengües, sinó acabaríem parlant tots en anglés. Teniu a la mà traductors com google o com el Salt en valencià. A més a més, trobareu en la blogosfera milers de persones disposades a ajudar-vos amb els famosos tutorials. Persones que com vosaltres estan desitjoses d'ajudar als demés i que no dubten a compartir fotos (tutorial de Flikr, o Zoto), idees (Wiki), músiques (Castpost), vídeos (boltofolio), tècniques d'escriptura en col·lectiu (Writely), projectes i activitats educatives (Clic, tutorial per fer Webquest), etc.
És aprofitant aquestes noves eines que volem ajudar al professorat a obrir les seues pròpies pàgines i donar-los la benvinguda al ciberespai per una societat i una escola sense fronteres. Entreu a l'apartat de l'Àmbit Lingüístic del CEFIRE de Sagunt per saber-ne més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira esta definición: Web 2.0 es una forma de entender Internet que, con la ayuda de nuevas herramientas y tecnologías de corte informático, promueve que la organización y el flujo de información dependan del comportamiento de las personas que acceden a ella, permitiéndose a estas no sólo un acceso mucho más fácil y centralizado a los contenidos, sino su propia participación tanto en la clasificación de los mismos como en su propia construcción, mediante herramientas cada vez más fáciles e intuitivas de usar.

Fuente: http://www.adelat.org/index.php

Anònim ha dit...

Peasso post, Antonio!

Anònim ha dit...

Sabeu tambçe que ús pot anar bé? Un concurs com el Versifica't
http://www6.gencat.net/llengcat/corda/versificat.htm
perquè potencia l'ús de la nostra llengua entre els joves i ho fa através dels nous llenguatges i tecnologies. Enviant sms o poemes visuals es pot aprendre i motivar a l'alumnat! I hi ha premis molt interessants per als joves!