diumenge, d’abril 30, 2006

Fires del llibre

Durant la Fira del llibre els gremis de llibreters i les editorials s'inventen les 1001 activitats per activar la maquinària de vendre llibres (recordeu: "La publicitat és l'art de parlar-te d'allò que no et volen vendre, per a vendre't allò del que no t'han parlat"), però jo tinc en ment les paraules del contador cubà Aldo Méndez quan ens explicava que a Cuba sí que saben de fer animació lectora. Proveu de fer Animació Lectora, ens comentava, sense llibres.

Com tots sabem la necessitat aguditza l'enginy (atenció profes que es lamenten sempre!) i la superació d'aquestes dificultats ens ajuda a valorar el que realment és important, és a dir, ens porta a la reflexió que la finalitat última de l'Animació Lectora no ha de ser la vendre llibres, sinó la llegir-los.
En aquest sentit us volem referir algunes accions que per tot arreu del nostre territori s'estan portant a cap per fer més vives les fires del llibre com la Fira del llibre de Pego que ens passa el poeta virtual Josep Orihuel, o les que s'estan fent a Torrent amb el Festival de Contes "Un Torrent de contes", entre moltes d'altres (i el tamany, de segur que no és el més important).