dilluns, de juny 12, 2006

No sacralitzem les TICs

A la sessió de Felipe Zayas en el marc del curs "Entorns virtuals per a l'Ensenyament/aprenentatge a l'aula" traguèrem algunes conclusions clares que us volem exposar. En primer lloc, el bloc és una eina més per apropar-nos als i les alumnes. Els continguts de les nostres classes esdevé així més atractiu, dinàmic i suggestiu per als i les alumnes. Tot i això el bloc no és la solució a res, no millorem l’ortografia o l’expressió escrita pel propi fet d’escriure en suport digital i no en paper. Només és un camí més. Una porta nova que podem obrir amb els i les alumnes i anar descobrint totes les seues possibilitats.
Amb Felipe Zayas hem vist com personalitzar la pàgina d’inici de Netvibes i fer-no un escriptori on line. http://www.netvibes.com Personalitzar la pàgina d’inici ens permet tenir un control propi d’allò que ens ofereix la xarxa i hi afegir totes les nostres eines de treball. Així podrem tenir el correu personal, «els favorits». Es tracta de plasmar en la finestra d’inici les nostres pròpies preferències individualitzades.
Passem endavant i la sessió ens endinsa en el bloc des de dos nous sistemes de publicació diferents a blogger que és el que havíem fet fins ara. D’una banda: http://www.lacoctelera.com i per l'altra: http://www.blogia.com Totes dues alternatives ens permetran crear categories (La Coctelera) o temes (Blogia) que són una eina fonamental a l’hora de plantejar tasques als nostres alumnes. Com que la coctelera sembla crear algun tipus de problema, avancem i ens centrem en els blocs de Blogia.

Blogia ens planteja uns avantatges respecte dels altres dos sistemes de publicació descoberts en aquest curs:
a) Facilitat a l’hora de generar un bloc col·lectiu. Puix ens dona la possibilitat de tenir-ho en la plantilla i amb només una clau podem fer partícips a la resta (grup-classe)
b) Mecanisme senzill per tal de disposar temes i enllaços en la pròpia plantilla

Quan al procés de publicació no presenta cap mena de dificultat. Has de seguir les indicacions del sistema de publicació i el bloc es genera fàcilment.

Tot i les noves eines que hem descobert, Felipe Zayas ens va deixar clar, que les tics no són absoluts, no són llànties meravelloses, són simplement un mitjà més que ara tenim a l’abast per als tallers d’escriptura i de creació literària a l’aula i que no podem desaprofitar.
per cristina