divendres, de setembre 08, 2006

Festival de Mim de Sueca

Com cada any el Festival Internacional de Mim de Sueca ens recorda que amb voluntat es pot fer una programació cultural digna i estable. Que els valencians també sabem gestionar la cultura. Que a un poble valencià la cita anual -i van 17- és possible.

Com cada any aquest festival organitza uns tallers didàctics sobre aspectes de creació al voltant del tema que es tracte en cada cas. Enguany el taller correrà a càrrec d'Eva Zapico amb el títol:

"Entrenament físic i el quadre i l'escena"

Com cada any el festival promou una conferència-espectacle a càrrec d'un gran creador amb capacitat per reflexionar sobre el sentit del seu art i les formes d'arribar als espectadors, al públic, és a dir a les persones. Enguany serà l'alcoiana Sol Picó qui farà una classe magistral (aquest terme tal vegada copiat del món universitari no seria el més adequat) titulada:

"Ballant el gest"

Com cada any n'hi haurà gent despistada que per peresa o per falta d'informació deixarà passar aquest festival internacional que per a tots aquells que ens dediquem a l'ensenyament de les diferents formes d'expressió lingüístiques i no-lingüístiques hauria de ser un referent.

Nosaltres per si de cas, ho deixem escrit. La UNESCO ens recorda que la cultura és un dret i que els governs i els gerents de la cultura (quina altra cosa és un professor?) han d'ajudar perquè els ciutadans puguen exercir aquest dret de la cultura per igual.

Ciutadans del món ja ens veurem pels carrers de Sueca.

2 comentaris:

josebit ha dit...

Muy deacuerdo con el derecho a la cultura para todos y la obligación de los gobernantes de darlo, aunque no siempre ocurre desgraciadamente, un saludo

antoninavarro ha dit...

Estem d'acord josevi. He llegit la teua crítica resum sobre la repercusió del festival de Mim, i només afegiria la importància de la presència quasi massiva de gent de Sueca i dels pobles del voltant que s'estimen i tenen a gala participar en aquest festival que senten com a propi.