El propòsit era firme, i heus ací que obrim el diari "El País" del dilluns 13-11-06 i ens trobem el magnífic reportatge sobre la didàctica de les matemàtiques "Me río de las matemáticas" que ve a concloure que gràcies a l'humor els alumnes es relaxen i entenen, i comença així:
Va el profesor y le dice a sus alumnos: en el examen de matemáticas de mañana quiero que saquéis todos una nota por encima de la media. "Hay gente que no se ríe porque no lo coge, y eso es que algo falla en las matemáticas, porque para hallar una nota media tiene que haber notas más altas y más bajas". Elemental, pero ¿quién se había reído? O, bueno, ¿quién no se ha quedado con cara de circunstancias?
Humor y matemáticas, una buena pareja, dicen los profesores. Si se sabe usar.>>>
I és que ja ho deia Einstein "Quan m'emocione, capte idees". Ah, si algú pot fer-se amb el material didàctic del que parla l'autor que ho diga per compartir-lo.
Altres recursos per a animar a llegir amb les matemàtiques estarien relacionats amb els jocs d'enigmística (vegeu Verbàlia) que tenen els números com a recurs i ací tenim els "aritmogrames", els "criptograme"s, etc.
A més, fa anys l'equip del CEFIRE de Sagunt amb el director Josep Casany com alentador del projecte organitzàrem un curs on explicàvem poesia, màgia i matemàtiques. D'aquest curs produirem molts materials que podreu trobar a la nostra biblioteca.
I per últim, les matemàtiques també es poden narrar i va ser la matemaga Lucía Arce qui ens va explicar com conta contes matemàtics als seus alumnes inspirant-se en els de Millás i altres autors que us enllacem perquè vosaltre trieu el que més us agrade. No oblideu comentar els resultats.
Números pares, impares e idiotas por Juan
José MillásAltres recursos:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada