dissabte, de desembre 02, 2006

Benavites i TIC

Primer de tot, hem de justificar un fet i és que si us hi fixeu veureu que estem a dissabte i hem passat tot el dia a Benavites, petit poble de Les Valls que, per si no ho savíeu, representa per a un professor novador el mateix que Konia (la ciutat santa dels girobags) per als turcs, un lloc de peregrinació.

Ens rep, a la seua aula laboratori del col·legi de Benavites, Vicent Campos el de Quaderns digitals. Múltiples projectes d'innovació l'avalen. L'aula és la prova dels fets: pissarra digital, diversos ordinadors, biblioteca d'aula... i calefacció solar (un gran finestral que deixa passar el sol en tota la sala). L'ambient com sempre és cordial però sense estridències, conscients que l'esforç de reunir-nos per a llançar propostes per a les IV Jornades d'escola i TIC del fòrum Novadors és un compromís que adquirírem amb l'escola pública i que a més servirà per posar-nos al dia amb tot el que es cou al voltant de les TIC i l'educació.

L'ordre del dia de la reunió és esquet però aviat comença Jordi Adell a llançar propostes com una locomotora amb una capacitat d'arrossegament i de sintesi que ens fa a tots estar atents i no perdre detall: octeto, drupal, squeak, monopolis digitals, etc. Parlem també dels tallers que desitjaríem portar a les jornades, de com trobar i difondre les bones pràctiques, etc. Josep Lluís Ruiz i Ana Ovando esbossen les línies de treball als seus portals.
A continuació, Vicent Campos comparteix amb nosaltres un mapa conceptual i les TIC per a fer dels nostres alumnes "lectors", "comunicadors", "investigadors" i "creadors". Aviat el tindreu en la xarxa després d'unes quantes revisions. La faena avança i per fi s'arriba a un bon títol per a les Jornades de Novadors a Alacant que seran a principis de juliol i que arreplega el sentir de tots. Alguna cosa així com:

"Més enllà del programari lliure, coneixement lliure i escola pública" (Recursos eduactius oberts)



Anem a dinar, que sempre és el millor d'aquestes reunions. Vicent ha reservat a un restaurant de Faura. I les converses s'animen encara més. L'intercanvi d'eines i idees per millorar la nostra tasca s'accelera. Tothom pren nota del que es va dient per arribar a casa i consultar-ne l'eficàcia. Us posem només una de l'Amadeu Edo gmail drive, dedicada a l'amic Gianpiero que no ha pogut vindre, i la de Josep Lluís omnidrive). Es conten bons acudits i algú recorda que si estem reunits un dissabte és perquè ens agrada la nostra faena.

Ara tornem a casa, a treballar i compartir. Revisant me n'adone de l'errada del "sofare" en lloc de software que comenta Ana. Per cert, me'n vaig al cinema i demà tindreu la foto.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo del sofare lliure debe ser del subconsciente :-)

Gianpiero Pelegi ha dit...

Gràcies Toni per la dedicatòria. Veig que la reunió ha estat profitosa. ja em contaràs. Una abraçada

antoninavarro ha dit...

Cert Ana, SOFARE podria ser un verb proactiu (què tindrà a veure amb el software?).

Si Gianpiero va ser molt profitosa.
Salut!!!

Anònim ha dit...

Gràcies pels teus comentaris ! :-)
El títol hauria que posar dos punts després de programari lliure. pareix que diga més enllà dels tres conceptes .

Vicent