dimarts, de desembre 12, 2006

La ciutat com a text

Fa uns anys vaig passar els Nadals a Roma en un viatge cultural on Alfons Llorenç ens explicava la "Roma dels Borja" va ser apassionant descobrir les traces d'Alexandre VI en una ciutat que s'obria al món i recuperava el protagonisme en una Itàlia atomitzada en les ciutats estat. A partir de la visita preparàrem amb Alfons un power point que ens serví perquè ell fera una conferència sobre la ciutat de Roma com a text en un curs d'animació lectora del CEFIRE.

L'associacia cultural Fil-per-randa, que organitzà aquesta visita, continua organitzant visites per la nostra ciutat i per altres ciutats europees de la mà d'experts que ens donen les clau del pas de la història pels seus carrers. Es tracta de llegir la ciutat com un text (ens atreviríem a dir com un hipertext?).

Aquest cap de setmana l'Ajuntament d'Alaquàs inaugurarà les avingudes Blasco Ibàñez i Ausiàs March de la ciutat amb un espectacle de carrer que ajude a llegir les transformacions socials de principis del segle XXI en el petit municipi de l'Horta Sud. El grup convidat per a l'esdeveniment és un grup de teatre de carrer francés anomenat LES PLASTICIENS VOLANTS. El missatge és molt senzill. Es tracta de recuperar el carrer com a espai de convivència entre cultures, i de fer sentir als nouvinguts de totes les latituds que també formen part del mosàic en que s'estan convertint les nostres ciutats.

Entreu a la seua pàgina http://www.plasticiensvolants.com/ i si podeu, ens veiem el dissabte 16-12-06 a les 20.00 h. a Alaquàs.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Toni. Jo sòc d'Alaquàs i encara que estic d'acord en que l'espectacle de dissabte pot ser molt interessant, m'agradaria afegir algunes crítiques:
1. A banda de ser un intent de millorar l'espai públic (en alguns aspectes sì i en d'altres no), ès una gran obra de propaganda política.
2. No hi ha hagut cap problema en gastar tot el presupost de la legislatura, i ha hagut negligències importants, com aplicar un disseny gens ergonòmic a totes les voreres que s'han hagut de modificar (més diners...)
3. Han ficat unes escultures enormes en ferro i unes faroles que eren molt boniques en el paper, però que no encaixen amb els edificis vells de l'avinguda. I les escultures no sòn adients per un espai tan petit.
4. L'alcalde vol ser el protagonista de la festa, i tampoc te problemes en enviar propaganda en envasos de luxe que ens costen molts diners. Per l'espectacle, uns quants globus en forma d'animalets, una capsa de cartrò y uns fulls edició de luxe.
5. El que estaria be es que després obligaren a respectar aquestos espais, perqué normalment és una odisea agafar l'autobús, perqué els cotxes aparquen per tot arreu i la policia no s'els emporta.
Com diuen, amb els diners dels demés jo em faig un tratge molt bonic.
Disculpes per les faltes, que segur que en tinc, fa molt de temps que no escric en valencià. Salutacions.

antoninavarro ha dit...

Gràcies Xelo per la teua informació! De vegades a les persones que mirem des de fora un esdeveniment ens arriba la informació tamissada per qui ens l'ha feta arribar o pels mitjans de comunicació que sí que saben vendre els productes (siguen els que siguen).

Gràcies per l'anàlisi que has fet perquè ens permetrà mantenir l'espirt crític sempre!!!

Xelo Gómez ha dit...

Gràcies, Toni. Aprofitant l'avinentesa, com diuen, et volia fer una consulta tècnica, ja que m'han dit qu'en saps molt. El meu blog ha migrat a la versiò beta (bé, l'he passat jo), no sabia que beta vol dir "en proves". Te molts avantatges per la maquetació del model, però no puc incloure res (contadors, etc)al model htlm, no puc. Tu en saps alguna cosa? Molt agraida. Xelo
Ah, de totes maneres aniré al teatre de carrer, ja que he pagat l'entrada... Ciao!

jo no sóc caneu ha dit...

Jo també sóc d'Alaquàs i estic completament d'acord amb el que posa el primer comentari. Únicament afegir una observació: l'avinguda que s'inaugura demà dissabte és la que antigament anava de València ciutat a Torrent (passant per Xirivella). A Xirivella també van reformar l'avinguda que creua el seu poble i com a novetat (al meu pareixer admirable) no van posar cap semàfor en tota l'avinguda! Han confiat en la ciutadania i han aconseguit una avinguda transitable i tranquila. A l'avinguda d'Alaquàs han posat més de 70 semàfors que, ben regulats, faciliten que es pare en tots ells.

...

Del tema del contador que comenta Xelo Gómez, dir-li que jo vaig tindre el mateix problema i ho vaig resoldre d'una manera molt senzilla: has d'entrar al diseny, "elementos de la página" i punjar, a la columna de la dreta, "añadir un elemento a la pagina", has d'afegir "HTML/Javascript", ací és on hauràs de pegar el còdic del teu contador.

Salutacions!

http://forumalaquas.blogspot.com/

Xelo Gómez ha dit...

Moltes gràcies, ja ho he solucionat, rumiant, rumiant... i es que era tan simple que ni havia caigut. Salutacions! I a unflar globus per demá!