divendres, de gener 19, 2007

Al calor de las palabras

Foto de l'home de Pilar Puerto que es diu Luis Gil Pellín i si voleu les seues fotos entreu ací>>>
Aquest cap de setmana se celebra a moltes poblacions del País Valencià les fogueres de Sant Antoni amb tota mena d'actes i festes parateatrals. Des dels "dimonis i botargues" i la casa-foguera de les temptacions de Sant Antoni al Forcall, fins a les argilagues de Vilanova d'Alcolea, passant per la foguera gegant de Canals, a molts dels nostres pobles aquest cap de setmana serà la festa del foc. Us recomane que trieu una cada any i que us mimetitzeu amb la gent del poble si realment voleu gaudir d'un viatge en el temps (açò cada vegada és més difícil pel turisme massiu que invadeix les muntanyes els caps de setmana). Però bé, l'important és que recordeu que aquestes tradicions continuen vives a molts racons del nostre territori i que a manera de carnestoltes censurat i abans de temps ens mostren el desig de les nostres gents de divertir-se i gaudir-ne de la vida.




Als que vullgau conéixer una experiència on tradició i modernitat, poesia de la paraula i expressió crua dels cossos en festa es donen la mà, us convidem el dissabte 19 de gener a anar a Xelva capital dels Serrans, on des de fa uns any l'actor i narrador oral, Vicent Cortés, va posar en marxa una mena de festa del conte popular anomenat AL CALOR DE LAS PALABRAS (mireu la programació general ací) i ara es s'anomena CUENTANTON amb una programació interessant.

3 comentaris:

Pilar ha dit...

La foto és de Luis Gil Pellín. si voleu gaudir d'imatges de natura podeu visitar la seua galeria:

http://www.fotonatura.org/galerias/galeria.php?id_galeria=852&offset=0

Buon divertimento.
Have a good trip.
Amb els millors desitjos per a tots.

Gianpiero Pelegi ha dit...

Caro Toni, per pura invidia (sana) ho deciso di scrivere un post su Sant'Antonio Abate. Ci proteggerà?

antoninavarro ha dit...

Pilar mira que he posat un enllaç a l'arxiu de Luis i Gianpiero: guarda che non c'è santo piú italiano che SANTO ANTONIO