dimarts, de maig 01, 2007

Escola d'espectadors i alguns consells per a actors novells

Demà, 2 de maig de 2007, comença la Mostra de Teatre en l'Educació "CaixaEscena" a Alaquàs a les 19.00 (veure programa detallat ací). No cal dir que esteu tots i totes convidades, i si algú vol anar amb alumnes ens ha d'enviar un correu a avecteatre@gmail.com per a reservar plaça perquè està tot gairebé ple.

En diferents ocasions us hem comentat que aquesta mena de obres de teatre en l'educació és un vehicle per desenvolupar el que hem anomenat "Escola d'espectadors". Fins i tot, hem elaborat un PPT (powerpoint) perquè el pugau passar als vostres alumnes i comentar-lo entre tots.

Per altra banda, i aprofitant que el dia 12 de maig a les Jornades de Dramatització tindrem amb nosaltres a José Luís Alonso de Santos, volem recordar alguns dels consells que ens va donar l'any passat als professors i professores que ens dediquem a fer teatre amb alumnes. Esperem que els nostres companys els hagen tingut en compte i que siga tot un plaer l'assistència a aquest cicle de representacions de "CaixaEscena"

Y 10 consejos para nuestras obras de teatro:

1- que se oigan,
2- que se vean,
3- que se entiendan,
4- que se sientan,
5- que reine el sentido común en ellas,
6- que sean defendidas por todos los que participan en ellas,
7- considerar que el público que las ve es inteligente,
8- no cambiarlas continuamente, y menos antes del estreno,
9- no perder el tiempo,
10- y recordar que el teatro es para disfrutar, para ser FELICES.