divendres, de novembre 07, 2008

Els quotidiàfons

Estem realitzant un curs d'animació lectora amb els mestres del CEIP de Canet i l'últma sessió va anar sobre els QUOTIDIÀFONS o la construcció d'instruments amb materials de reciclatge que podem trobar en la vida diària, en el quotidià més immediat.

Tots els mestres de música que s'hagen menejat una miqueta ja coneixien aquest "instrument didàctic" de dinamització de les classes de música. Fa anys al CEFIRE organitzàrem uns cursos per fer instruments amb canyes que anava en aquesta línia, però els quotidiàfons té un punt irònic que ens agrada molt. És com si els músics deixaren de prendre's per persones "importants" i ens digueren que la música es pot fer amb tot i de tot.

El que ens interessa són doncs els "Ruidos y ruiditos" dels que ens parla Judith Akoschky experta argentina en quotidiàfons i el concepte de reciclatge que és molt important en la construcció dels quotidiàfons. Per això us pugem ací alguns videos amb bosses de fem, els Junk Drums. Per parlar d'aspectes més creatius també us volem parlar dels famosos STOMPS i dels seus imitadors els MAYUMANÁ.
El tema és inexaurible però com sempre la informació que era difícil de trobar la rastrejàrem als blogfessors de música (en aquest cas) o els artistes innovadors que sempre ens orienten. Si voleu divertir-vos veieu alguns exemples en YouTube amb tota mena de materials reciclats PIPES o aquest amb fruites que dediquem a Vicent Adell que com sabeu va ser llaurador ecologista.

Per als que vulgau programar els quotidiàfons com tema transversal entreu en Interculturalitat i quotidiàfons o investigueu els ATRAPASONS que apareixen en al programa de la TV3 del mateix nom. O siga que faena teniu i si voleu saber en que queda el nostre treball a Canet no deixeu de visitar els quotidiàfons a la xarxa social del Cefire de Sagunt.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Genial!
Gianpiero