dijous, de febrer 03, 2011

Els prezi com a recurs narratiu

Estem preparant una sessió sobre l'art de la paraula per a aprendre a expressar-nos i comunicar en públic amb tècniques dramàtiques. En realitat totes aquestes estratègies que tenen a veure amb les habilitats socials, l'escolta activa i la comunicació humana s'inspiren en la retòrica clàssica i, en el nostre cas, utilitzem les tècniques dramàtiques com a metodologia per a exemplificar les propostes. Com fem habitualment, elaborem la teoria a partir d' "activitats pràctiques tipus" que serveixen com a metàfores explicatives del que volem aconseguir. El "learning by doing" de les nostres propostes comunicatives té com a objectiu vivenciar l'activitat fins a tal punt que no se'ns oblide el sentit i la finalitat de cada aspecte teòric.

A més,  volíem presentar la nostra comunicació amb un recurs visual que responguera a un traçat narratiu específic. Els PPT  es fan, cada vegada, més previsibles i el glosters es queden massa reduïts per al ritme que volíem donar a la presentació. Total que buscant, buscant hem donat amb els prezi que de moment és l'eina de presentació digital que millor s'adapta a les característiques retòriques que ha de tenir una bona presentació.

Mentre acabem el nostre primer prezi ací us posem el tutorial per als que vulgau recolzar-vos en una eina digital per a seguir el fil de les vostres presentacions amb recursos retòrics. Si estudieu bé el recurs i establiu una bona relació entre forma i contingut veureu que al capdavall la eina digital prezi porta implícits elements de la retòrica: inventio, dispositio, elocutio, memoria i actio.