dissabte, de març 12, 2011

Curtmetratges per a l'aula

Un amic em demana informació sobre curtmetratges en català (ha utilitzat el recurs del facebook que sempre el tenim a mà i ben utilitzat pot ser molt eficaç). Per la meua banda, després de deixar-li també una resposta ràpida en aquesta xarxa social, em pica la curiositat i em pose a buscar. Com sabeu estem fent al CEFIRE de Sagunt un curs sobre "Els documentals creatius a l'aula" que esperem done els seus fruïts. Encara que, disortadament, no comptem amb cap mitjà de comunicació que es faça ressó dels resultats d'aquestes iniciatives, no per això abandonem o tirem la toballola. Tornem al tema i seguim assessorant al meu amic:

En primer lloc, Àngel, trobaràs moltes idees al "portal eduactiu de la TV3 curtmetratges" encara que no podem veure TV3 a la C.V. perquè els repetidors han estat tancats... "sempre ens quedarà internet" (de moment). Ací és on he trobat també el Festival de curts (pose l'enllaç del blog perquè tothom el puga consultar, i no deixes de subscriure't al butlletí per tal que la informació t'arribe a casa i consultar el blog http://festivalcurtdoc.wordpress.com/).

En segon lloc, mira de seguir la pista dels nostres col·laboradors de "Pezenelagua" (busca curtmetratges en altres portals de vídeo com vimeo, dailymotion, etc.) i recorda que els blogs educatius (com aquests del Museu del Cinema) o els dels blogfessors sempre trobaràs pàgines comentades, etiquetades, i amb tota mena de propostes d'aula.

Per últim, inspiració en totes les noves pel·lícules que a partir de l'actualitat i importància del documentals s'han inspirat en el documental com a gènere. El món dels documentals i els dels curtmetratges neixen de la necessitat de contar i moltes vegades trobaràs idees compartides.
Webgrafia:
  • http://puntodevistafestival.com/
  • http://www.miradas.net/
  • http://www.vilaweb.cat/