dijous, de maig 26, 2011

Educarte al CEIP Tarrazona

Aquest divendres a les 11:00 hores els xiquets i xiquetes del CEIP Mestre Tarrazona del Port de Sagunt presentaran una mostra del treball creatiu que han desenvolupat amb les seues mestres, sota la direcció dels creadors de Teatres de la llum. L'experiència està emmarcada dins del PROJECTE EDUCARTE en el qual ha participat aquest col·legi al llarg de tot aquest curs.

Setmana a setmana els xiquets i xiquetes han anat aprenent la gramàtica de la llum, és a dir que han aprés a dominar uns codis estètics i els principis de la creativitat a partir de l'experimentació amb la llum projectada, les ombres i els efectes rítmics suggerits per les músiques que acompayaven a les improvisacions. Per tal que el treball fos més productiu, les seues mestres han rebut una formació prèvia que les ha permés acompanyar en tot moment els processos de creació: la pluja d'idees i la recerca per experimentació inicial, la fixació d'un tema per desenvolupar el fil conductor de les improvisacions (que en aquest cas han estat les pors) i finalment, la fixació dels esquetxos que seran la base de l'espectacle que mostraran als seus companys.

El tema dels monstres i els somnis ens va semblar molt pertinent perquè ens permetia analitzar el tema de la por al desconegut. Aquesta mena de fantasmes es plasmaren es siluetes que després els xiquets i xiquetes han sabut guiar en la foscor i les ombres.

Amb tot, aquesta mostra no es planteja com un espectacle a l'ús (amb protagonistes i representacions estelars) sinó que es remarquen especialment els procesos de creació de tots i cadascun dels xiquets que han participat. Podríem dir que és una representació coral on l'aportació de cada xiquet, la investigació sobre les pròpies pors i la recerca de solucions es mostrarà d'una manera creativa.