dimecres, d’octubre 11, 2006

Música popular per a l'animació lectora

Els dies que ens queden fins celebrar les VII Jornades d'Animació Lectora del CEFIRE de Sagunt les dedicarem a presentar-vos els diferents aspectes i tallers que hem preparat per definir el contingut d'aquesta edició dedicat als "Multimèdia i l'animació lectora". Ja us hem parlat de Susana Fortés experta en cinema, còmics i literatura, qui a les seues columnes de El País ens convida sempre a un itinerari nou i diferent al llarg del territori de la literatura. De la seua mà viatgem per emocions i records que ens ajuden a descobrir-nos com lectors*es.

Ara us volem parlar del grup TRENCACLOSQUES-RodamonsTeatre que és un col·lectiu de músics d'Alboraia (l'Horta Sud) amb formació teatral i especialitzats en la recuperació de rondalles, el costumari i les llegendes populars valencianes. Amb aquest material literari creen temes musicals nous sota la base de l'anomenada música d'arrel sense oblidar els aspectes teatrals, és a dir, la posada en escena d'aquestes cançons i la interacció amb el públic concret de cada actuació. Un luxe, xe!

Els Trencaclosques estan actuant per tot arreu amb molt d'èxit de públic i els podeu escoltar sovint als programes de música d'arrel com el de TREBEDE d'Iñaqui Peña (Radio 3) o "Sonidos del Planeta Azul" de Paco Valiente (Ràdio del Politècnic). A més, aquest pont -13, 14, i 15 d'octubre- actuaran aquest cap de setmana a la Llotja de música urbana de Vila-real.

Volem aprofitar l'avinentesa per proposar-vos una nova secció d'oferta cultural al nostre blog. Pensem que els profes de llengua i literatura hem d'estar atents a tota mena de manifestació cultural, siga quina siga la seua via d'expressió (musical, teatral, dansa, audiovisual, escultura, filosòfica... i fins i tot literària), per tal de transmetre al nostre alumnat aquest interés per mitjà de la nostra actitud. "Fes el que jo faig i no el que jo dic".

Així doncs, comencem amb aquesta la programació de la superfira de la Vila-real acabadeta d'estrenar i una referència a LA LLUM que és un portal dedicat a la nostra música amb un estil fresc, nou, dinàmic, independent i amb un bon coneixement de la web col·laborativa. Ja ens direu!!!