dimecres, de novembre 22, 2006

"El Nord del Sud sempre es trobarà al Sud"

Quan evoquem els versos d'Espriu "Com m'agradaria anar-me'n Nord enllà, on diuen que la gent és culta, rica, desvetllada i feliç..." ens recordem de la maginificació que s'ha fet en altres èpoques del Nord. Els d'ací dels de Barcelona, aquells d'allí dels de París, els parisins dels d'Amsterdam, i així via. Ho vinc a dir perquè existeix una pràctica entre les persones de la cultureta d'aquest país de queixar-se sobre el fet que la cultura sempre plou a bots i barrals i a destemps, com la gota freda a la tardor. A més, disortadament per a càrrcs de gestió d'esdeveniments culturals es busca també gent de "nord enllà" on la pluja cau equilibrada com una arruixada que ho deixa tot preciós. Doncs no, perquè a la mínima que viatges una miqueta trobes que a tot arreu hi ha problemes, que hi ha projectes de tota mena i que com diu Pere Quart tampoc s'està tan malament en "...aquest nostra bruta, pobra, trista i dissortada terra".

Tota aquesta introducció per comunicar-vos que seguint els passos dels companys de "Los sueños de Hermes" hem decidit encetar el nostre dimecres cultural. Que en què consistirà? Doncs, en això, en repartir l'aigua regularment i que tothom puga programar-se i no queixar-se, com ja comencen a fer alguns, de que a València i voltants hi ha massa oferta i no s'hi pot assitir a tot. Cada setmana seleccionarem 3 esdeveniments culturals d'interés per al professorat amb caràcter interdisciplinar i fent especial atenció a l'àmbit lingüístic.

Ara bé, com sabeu els que alguna vegada heu intentat informar-vos d'algun esdeveniment per internet sovint es difícil trobar-ne els enllaços (links) on trobar més detalls o informacions específiques. Per això, si algú té informacions sobre esdeveniments interessants agrairem si ens envieu els links pertinents.

Comencem ja el primer dimecres cultural amb els tres esdeveniments més importants per a aquets dies:
  1. Manolo Boix al Centre del Carme del Museu de Belles Arts que com sempre continua actiu i solidaritzant-se amb la terra.
  2. Els dias 19 i 26 de novembre de 2006 se celebraran les III Jornadas de Portas Obertas en el Recint Arqueològic de Kelin (al costat de Caudete de las Fuentes) amb el programa següent>>>
  3. La Sociedad Española de Didáctica de la Lengua y la Literatura (SEDLL) organitza IX Congreso Internacional de Lengua y Literatura. Per veure altres associacions de llengua i literatura entreu ací>>>