dimarts, de novembre 07, 2006

Susana Fortés "narradora oral"


Mentre que ultime els detalls per presentar demà a l'escriptora Susana Fortés en les VII Jornades d'A.L., repase les notes i els seus articles de El País que he llegit aquests darrers mesos, quasi devotament, i m'incline sense cap dubte per l'article "Atrapar un duende" perquè em suggereix la Susana més maga de la paraula, més narradora oral. Ja veureu!

El conte que ens narra Susana inspirant-se en el film "La educación de las hadas" dirigida por José Luis Cuerda i protagonitzada per Ricardo Darín, Irene Jacob, Bebe Rebolledo, Víctor Valdivia i Jordi Bosch, no és una altra cosa que un conte sobre el poder dels contes, una antologia de l'animació lectora, un compendi de tots els tractats sobre teoria didàctica de l'A.L. com ho són, per altra banda, la majoria dels seus articles.

"Todas las historias que valen la pena tienen que ver con el deseo. No con el deseo como satisfacción de una necesidad, sino con ese rastro cervantino de estrellas que todos hemos casi tocado alguna vez. De eso habla la película de José Luís Cuerda, de que el paraíso existe aunque no tengamos ni la más remota idea de cómo se puede llegar a él. Tal vez solo por un golpe de suerte. Pero ese azar que hace que la vida de una ornitóloga francesa y su hijo se cruce en un avión con la de un inventor de juegos, tiene también su cara oculta. Puede que en el fondo sea eso lo que intentamos enseñarles a nuestros hijos cuando les contamos cuentos..."
per seguir llegint, ací>>>

Continua contant-nos contes Susana, continua proposant-nos viatges per tot el mapa de la literatura on els autors i les obres formen per a tu un territori proper i accessible, i sobretot, continua donant-nos les claus per reiventar cada setmana l'art d'estimar la literatura... l'art de fer estimar la literatura.

"Somos cuento de cuentos, contando cuentos"
Saramago