dilluns, de febrer 26, 2007

Blogs i biblioteques

De la mateixa manera que els professors s'esforcen per convertir les aules en un espai de vida i reflexió, els bibliotecaris i les bibliotecàries també es deixen la pell i alguna neurona per inventar sistemes per arribar a l'enorme diversitat d'usuaris que visiten diàriament una biblioteca. Com a tallerista de ludolingüística, vaig ser invitat una vegada a la Biblioteca de Cocentaina a explicar estratègies per introduir els joves en el món de la poesia a partir dels jocs de llengua (embarbussaments, endevinalles, palíndroms, etc.). Allí vaig conéixer a Maria Dolors i ha estat una gran alegria retrobar-la en la blogosfera amb una proposta molt interessant:

Poesia Infantil i Juvenil
Blog de Poesia Infantil i Juvenil: Poemes infantils, embarbussaments, endevinalles, cançons infantils, llibres i editorials de poesia infantil i juvenil, activitats sobre poesia infantil i juvenil a l'aula i a la família, webs de poesia infantil, poetes infantils. Publicació de poemes infantils, realitzades pels xiquets/es que hi vullguen col•laborar amb aquest blog. Entrar>>>


Al seu blog hi trobareu molts recursos i, com que entenem que els professors de literatura hem de treballar molt en connexió amb els bibliotecaris ací van altres eines específiques: "Recerca de llibre en google "Google acadèmic", "Assisèntia a biblioteques", "Biblioteca alternativa", "Poesia de butxaca-wiki", "Blogs en xarxa de Sagunt", etc.