Aquest cap de setmana tenim una oferta cultural a la ciutat de València que ens porta a reflexionar sobre la influència de l'art en la vida de les persones en general i de l'educació en particular.
A l'IVAM tenim les "Performances poètiques III" coordinades per Bartolomé Ferrando (company de carrera que ja als 80' lluitava per fer de València un punt d'encontre d'una nova manera d'entendre la poesia), paral·lelament al MUVIM tenim una exposició coordianda per Roger Colom i Carlos Ortín "Los hoteles de la imaginación" on 25 il·lustradors ens parlem d'hotels de ficció que evoquen el desig del viatge, i per últim, al Jardí Botànic, podeu fer un viatge més íntim i oníric cap a la ciutat sempre somiada. Amb el títol "La ciutat imaginada" de Carlos J. Errando ens endinsarem en una València de ciència-ficció.
Les performances poètiques són una constant reflexió sobre l'arbitrarietat dels límits de gènere. En elles dansa, teatre, poesia, art plàstica, múscia, etc. es barregen en funció de la idea que es vol comunicar. La proposta de recrear les etiquetes d'hotels de novel·la és un joc de creació literària sense límits on el repte sempre és el motor i els oulipians els que sentaren les bases. Per últim, la ciutat recreada per mitjà de collages impossibles, que fan de la nostra realitat urbana escenaris de films de ficció, podria servir per proposar textos de ciència-ficció sobre la nostra ciutat. Aneu a les exposicions i porteu els alumnes que de l'experiència directa alguna cosa queda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada