divendres, de març 23, 2007

Us invitem al teatre a veure "Lisístrata"

Representació de LISÍSTRATA al Paranimf del Complex Educatiu de Xest (València) el proper dimecres 28 de març, a las 12.15 hores i a les 19.00 hores
Paco Tejedo com sempre infatigable ens invita al teatre a tots i a totes les que ho desitgeu.
Ah, si aneu un grupet o si porteu un petit grup (de 5 15 alumnes, a poder ser la gent del grup de teatre de l'institut) no cal que confirmeu assistència, aneu directament. L'aforament del paranimf de Xest és de 1200 persones. No deixeu passar aquesta oportunitat de veure una bona obra de teatre en l'educació amb tots els ingredients d'aquest tipus de teatre (participació de tots i cadascun dels alumnes de l'assignatura, interdisciplinarietat i col·laboració entre diferents professors, adaptació dels textos al moment actual i amb les aportacions dels alumnes, etc.).







Teatro clásico grecolatino: LISÍSTRATA. Aristófanes. Dramatúrgia i direcció de Paco Tejedo i composició i direcció musical Manuel Carrascosa.
Lisístrata, mujer de gran entereza e ideas claras, convoca a sus vecinas atenienses y a sus enemigas espartanas y les propone declarar una huelga de sexo (dejar sin sexo a maridos, amantes y amigos) mientras atenienses y espartanos estén enzarzados en una guerra civil.
Una vez aceptada la huelga, unas cuantas mujeres se adueñan de la Acrópolis y se apoderan del dinero con el que los atenienses financian la guerra y pagan los sueldos de los soldados.
Algunas mujeres no aguantan la huelga y se escapan por la noche para reunirse con sus maridos. Pero también los hombres se lo pasan mal, por lo que espartanos y atenienses deciden reunirse para hablar del asunto, después de comprobar que, a causa de la abstinencia sexual, les ha atacado una erección permanente que no pueden soportar. Obligados por esta situación, embajadores espartanos y atenienses con sus respectivos soldados (todos disimulando la erección) se presentan ante Lisístrata y deciden firmar la paz. Todo termina con una fiesta final que une a maridos y mujeres en una gozosa reconciliación.