dimecres, de juny 20, 2007

Allò que ens ensenyen les ciutats

Les ciutats són plenes de missatges arquitectònics, històrics, quotidians, artístics, familiars, nostàlgics, escabrosos, il·legals, amants... només cal deixar-se seduir i connectar-se amb els cantons, les façanes, l’asfalt o qualsevol altre element per insignificant que puga semblar-nos en un primer moment.

Allò que ens ensenyen les ciutats només ho poden trobar en canviar la nostra manera de caminar-les, el nostre ritme de vianants, la nostra mirada de ciutadans. Cada carrer, cada finestra, cada solar ens pot mostrar un matís nou de l’existència humana.

PROPOSTA: us fem una recomanació a mena d’exercici de creació que consisteix a llegir “Les ciutats invisibles” d’Italo Calvino (només cal una, dues o totes) i després eixir al carrer. I si us atreviu en italià el blog de Gianpiero Pelegi et altri "Chiodo schiaccia chiodo" ens dóna més referents.
Per als que us heu apuntant a la Setmana de Cultura i Animació lectora del CEFIRE de Sagunt us posem un resum de la proposta de Domingo Chinchilla. I si voleu intuir de què anirà el taller entreu en el text que ens ha escrit Domingo "Siempre conozco las ciudades por la noche".

2 comentaris:

Toni Solano ha dit...

Molt bona recomanació; pense que 'Les ciutats invisibles' és un dels millors llibres de fantasia -si es pot classificar com fantasia- que he llegit.

antoninavarro ha dit...

Hola Antonio, t'hem tirat en falta en la reunió de Blogs & BEERS però de seguida us faig un resum i l'envie perquè tothom en tinga constància.

Ah, si el text de Calvino t'agrada... no pots ni imaginar que serà dit per Domingo Chinchilla!