dilluns, d’octubre 15, 2007

La web 2.0 per crear una societat més intel·ligent

Aquest darrer pont he aprofitat per anar a la trobada presencial que la UOC organitza per als seus estudiants i acompanyants (concepte molt innovador al meu entendre i molt profitós per a les persones amb ganes d'aprendre). He assistit a diverses conferències i tallers sobre les TIC i l'educació. Però us vull fer esment particular del PPT d'Enric Gil sobre la web 2.0 ja que ens dóna arguments per defensar la tasca de formació en "competència digital" que des de fa uns anys estem portant a cap al CEFIRE de Sagunt.

A més, pensem que malgrat les pors de tecnòfobs i algun "tecnofaba" despistat les TIC poden contribuir al desenvolupament d'una comunitat educativa més formada, responsable, conscienciada i participativa. Especialment des de la web 2.0 per la seua capacitat intrínseca per a fomentar la participació dels usuaris en la creació de continguts i l'aparició de comunitats virtuals al voltant de blogs, wikis, YouTube, grups de google,etc., que veuen en la col·laboració una via d'avanç en la consolidació de la intel·ligència col·lectiva.

Des d'ací us invitem a que feu un curs de formació a la carta i que comenceu per aquest PPT d'informació general perfectament hipervinculat i que pot aclarir-vos qualsevol dubte sobre aquesta fòrmula de transformació social anomenada web 2.0