divendres, d’octubre 05, 2007

Mocadora(d)a

L'any passat us recomanàrem per al 9 d'octubre el treball d'un centre de la comarca CP Baladre que enfocava la cel·lebració des de la perspectiva de la coeducació i amb la metodologia de projectes de treball que responia a la pregunta: On estaven les dones el 9 d'octubre de 1238? Aquest projecte es va anar completant i es reformulà en una webquest que podeu veure ací>>>

Enguanys us volem proposar el tema la MOCADORÀ i el que simbolitza en la nostra cultura. Com sabeu el 9 d'octubre a més de recordar la data constitutiva del nostre país, també celebrem el dia de Sant Donís o el patró dels enamorats valencià. Aquesta festa encara que és originària de la ciutat de València s'ha estés, com les Falles, a altres poblacions. És una festa modesta, d'arrel popular, imaginem que impulsada pel gremi dels forners, que consisteix en regalar a la persona estimada un mocador ple de dolços de massapà amb la forma de tota mena de productes de l'Horta i altres formes propis de la pirotècnia (piulets i tronadors).
La pregunta a fer als nostres alumnes podria girar al voltant de la pervivència d'un costum "amorós" ancestral en l'era del ciberespai. Es tractaria de comparar aquesta pràctica amb les que ells fan actualment i buscar semblances i diferències.