diumenge, de novembre 18, 2007

Comunitats virtuals

La campanya TIC que inciàrem aquest trimestre està començant a donar els seus fruits i van augmentant els membres de la "comunitat virtual" dels edublogs i es van creant de noves. El primer que heu de saber els que comenceu en aquesta tasca és que preguntar us traurà de molts embolics, perquè hi ha moltes coses a aprendre i de vegades no són fàcils. La meua experiència em diu que quan he quedat amb algú per compartir ha estat molt gratificant. Al remat, serà aquesta una forma ineludible de què els professors de secundària compartim estratègies educatives.

M'he donat una volta pels blogs que s'han anat obrint, tot intentant animar als que s'ho han pres seriosament i han encetat un blog de tema educatiu. Amb tot, he de dir-vos que he trobat massa gent escèptica sobre el potencial de la web 2.0 i s'han pres la tasca poc més que com una obligació intrínseca del curs (faltaria més que t'has apuntat a un curs que es diu "Tecnologies d'aprenentatge en col·laboració: webquest, wikis i blogs" i no fas un blog). A tots us he de dir que el millor estímul que trobareu per llançar-vos a la piscina, és cercar blogs sobre el tema educatiu que us apassione (bé, una altra estratègia és buscar altres temes o hobbis, si l'educació no és la vostra passió). L'important és que penseu que la informació als blogs la genera la gent de a peu com tu i com jo, i que cal trobar aquelles veues que més ens interessen.

En definitiva, i donant la rèplica a Mercé, que no hi ha millor estímul per a la innovació educativa que el de tornar nosaltres mateixa a les aules. Posar-nos a l'altre costat de la barrera i veure que l'alfabetització digital costa un esforç. I si no que li ho diguen als col·laboradors que estan impartint aquests cursos de la campanya "competències digitals" del Cefire de Sagunt.

Per tal que no us desanimeu, a cadascun dels cursos, els coordinadors han creat diferents eines que us poden ser de molta ajuda: