dijous, de setembre 11, 2008

BICINE: Festival de cine per la sostenibilitat

Vull compartir amb vosaltres una troballa que la majoria ja haureu descobert perquè la publicitat és molt més gran. Es tracta del festival de cine per la mobilitat sostenible BICINE la propera setmana a la ciutat de València. Van per la III edició i encara no el coneixia. Les pel·lícules de tot el món tenen com nucli la bicicleta i la sostenibilitat. Un compromís seriós sense caure el "buenismo" simplificador.

Les pel·lícules dels altres anys ens inviten a un viatge per cultures diferents. Un bon eina per reflexionar de la mà del cinema sobre com canviar els nostres hàbits de mobilitat i de pas analitzar els problemes que les males pràctiques generen: dependència excesiva del cotxe, aillament, culte a la velocitat, individualisme, etc.

Sempre he pensat que els films era un mecanisme perfecte per enfrontar els conflictes i ara estic llegint un llibre que he trobat aquest estiu que hem dóna mil recursos. Es diu:


MANEJO DE CONFLICTOS. Desde la sabiduría del cine y las canciones (Más Chaplin y menos Platón. Ed. Pax México.

L'autor postula que el sentit comú, la veu de l'home de carrer, i la senzillesa del personatges a l'estil Chaplin ens permeten trobar solucions als grans problemes que els discursos edificants, racionals. Després a més dels films de Chaplin proposar altres imatges i pel·lícules per analitzar tota mena de problemàtiques.

Aneu al Festival que trobareu films que us podran servir per treballar amb els alumne. Ah, i és gratis, també podeu anar amb ells i elles. Qui s'anima!!!