diumenge, de juliol 08, 2012

Novadors a Alcoi

Enguany no vaig poder anar a l'encontre de Novadors, que es va fer a Alcoi a principi de setmana, per moltes raons que ara no venen al cas. Però en aquests temps de cloenda vull recordar alguns dels elements que m'han portat a col·lborar amb aquest equip d'inquiets per l'educació ja que pense que poden marcar certes línies de cap a on va l'educació en els temps que vivim:

  1. En primer lloc, reconéixer la perseverància de Vicent Campos que ha permés crear una xarxa col·laborativa de docents amb l'ús de les TIC. Ha plogut molt des de que encetàrem la col·laboració però pense que aquest "Wiki de les Jornades Novadors" es un bon resultat d'espai per a la interacció entre els docents.
  2. En segon lloc, agrair a tot el col·lectiu de docents l'acceptació del nostre gra d'arena amb la proposta "Blogfessors en tàndem" que es va traduir en un taller concret: "Tots soms tecnofaves. Apadrina un tecnofava" i que continuem pensat que no ha perdut un gram de la seua rellevància.
  3. Per fin, i no menys important, comentar la transcendent funció terapèutica d'aquestes trobades de Novadors a... Castelló, Gandia, Alacant, Sagunt i enguany Alcoi, encara que siguen criticades per molts per l'excessiu entusiasme del professorat que hi participa, i que -segons alguns- no s'hi ajusta amb la realitat de les aules.
Us recomane que esteu atents a la navegació i a les propostes d'aquest innovadors que estic segur que no abandonaran el vaixell de l'educació pública i de qualitat... amb les TIC. No se sap encara cap a on dirigiran l'any vinent el seu vaixell, ni en quin port amarraran a principis de juliol. Però jo de segur que hi enfilaré les meues veles.

Continuarà...