dimecres, de juliol 05, 2006

Un bloguer a les Jornades TIC

Dilluns 3 i dimarts 4 de juliol estiguèrem a les III Jornades d'Escola i TIC que organitza el grup Novadors cada any en una Universitat diferent. Enguany ens trobàrem a la Univ. Jaume I de Castelló on poguèrem gaudir de l'hospitalitat dels organitzadors que comptaven amb becaris joves que feren les seues tasques a la perfecció. Us convidem a seguir les seues activitats des de Quaderns digitals.

Però ara us volem parlar de l'experiència d'un bloguer en mig d'especialistes TIC. D'entrada hem de dir que el de Novadors és un grup atípic perquè no reprodueixen les estructures jerarquitzades d'altres organitzacions. Aclarit açò us volem parlar de les aportacions dels bloguers en un entorn TIC perquè esperem que les IV Jornades siguem molts més els bloguers que hi participem. Si algú o alguna vol aprofitar l'estiu per anar fent-se bloguer ací teniu algunes idees:
  • Un bloguer és una persona que té com a filosofia el compartir, compartir i compartir. No té sentit saber, conéixer programes o dominar aplicacacions, si ningú pot compartir-les. Mireu el mapa conceptual que ens va fer Felipe Zayas en la seua comunicació de blocs en l'aula.
  • Un bloguer és capaç de reconéixer la seua ignorància, sobretot en un medi on els nostres alumnes "nadius digitals" saben navegar millor.
  • L'actitud de reconéixer la nostra ignorància quan cal ens fa convertir-nos en "motor de cerca" potentíssim, perquè si bé reconeguem que hi ha moltes coses que no sabem, de seguida activem la capacitat de recerca.
  • Un bloguer no és cap geek (espècie de friki de la informàtica) perquè no estem obsessionats amb la informàtica sinó en la seua aplicació didàctica.
  • Per últim, seria millor definir-nos com a blocfessors o comunitat en xarxa que compartim una mena de ciberactivisme educatiu consistent en creure que l'educació pot fer una societat millor i si no mireu la bona nova al bloc de Mario Núñez.
Bé, esperem que aquesta informació us siga útil, i si no entreu al Primer Encuentro de Edublogs que comença avui a Roa de Duero (saludem a tots els que heu pgut anar!) on debatran la idea:
Què consideres fonamental perquè la integració de les TIC a l’aula siga possible?
Si voleu saber qui és qui en el món dels edublocs (compte són tots els que estan però no estan tots els que són) podeu veure aquest el mapa conceptual en forma d'arbre del meme desencadenat per Charo des de Los mundos de Yalocín.

Traducció del POS IT (real com la vida mateixa. L'humor posa sempre el dit a la nafra):
- Encara no has llegit el meu post?
- Per a què? Si ja en persona no em resultes interessant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ánimo Bloguers yo prometo hacer algún día los deberes!

Siento no poder haber ido a los TIC.
Estuve en las anteriores...

antoninavarro ha dit...

Ànims Pilar, tempus fugit... però tu tranquila que t'esperem fent camí!