divendres, de febrer 02, 2007

VEO (teatre que ensenya)

Froe froe *
Torna el VEO (València Escena Oberta) com cada febrer des de fa cinc anys, del 14 al 27, "per a dinamitzar el panorama escènic valencià", com diuen en la seua declaració d'intencions i ens sembla perfecte. Veieu el vídeo-resum de l'edició 2005 (bon muntatge cinematogràfic). Ara bé, tirem a faltar una miqueta de modèstia en els plantejaments generals. Sembla com si acabàrem d'inventar la polvora.

Aquest festival, com tants altres, respon afortunadament a una nova sensibilitat dels joves creadors europeus.
El Festival VEO doncs, és germà del Madrid Escena Contemporanea, del Festival Complicitats deBarcelona, del VEO de Burgos que s'acaba de celebrar i, per a mi del millor dels festivals europeus d'aquest tipus, del ZOMAR VAN ANTWERPEN, de la ciutat flamenca d'Anveres. Tots ells busquen donar resposta a una Europa multicultural on allò global s'agermana amb els elements locals en un diàleg creatiu.
Podríem recomanar molts dels espectacles i a molta gent, però vull triar un, el dels belgues FROE FROE *, i el recomane al meu amic Felipe Zayas perquè es retrobe amb el teatre artesanal, amb un teatre que com l'educació es construeix a base de veritat escènica. Parle de memòria perquè fa temps que vaig veure'l, però els que tingau l'oportunitat d'anar descobrireu com es poden contar històries des de la senzillesa d'un espai partit en dos. On al mig, sense trampes no cartró, uns actors de mena interpreten drames esfereidors a un pam dels teus nassos. I t'emociones! I entens per què és tant important el teatre.

Compte!!! Malgrat que el festival ja té 5 anys, hi ha molta gent que encara no se n'ha assabentat. I el que és pitjor per a la vostra butxaca. Molts no sabeu que:
abans del festival teniu un descompte del 50% en totes les compres d'entrades fetes entre els dies 25 de gener i el 13 de febrer. Doneu-vos presa que s'acaben i com que volem que no perdau l'oportunitat de veure que s'està fent per Europa a nivell artístic us pose l'enllaç directe al lloc de venda d'entrades.

Esperem els vostres comentaris.