dijous, de setembre 06, 2007

Multimèdia

Aquest estiu pense que ha estat el referent definitiu per a les càmares digitals. En els darrers anys el mòbils, els portàtils i la tecnologia Bluetooth, han fet de les nostres formes de comunicació i socialització un món nou. Però, pense que l'estiu 2007 marcarà l'equador de les càmeres fotogràfiques digitals. Tothom, en té una o dues, com els mòbils. Ara es tracta de què fer amb les fotos que hem descarregat a l'ordinador.

Ací és on entrem en acció els de la web 2.0, per donar idees de com col·laborar amb aquestes imatges per tal d'eixemplar la comunicació entre les persones. La majoria de vosaltres coneixeu FLICKR, lloc on hospedar fotografies amb la possibilitat de rebre i deixar comentaris. Us invite a inscriure-vos, a apuntar-vos a un grup de treball (veure exemple ací>>>, o en el d'educació) i a poc a poc anar entenent que és açò de la web col·laborativa. Nosaltres continuarem buscant camins per esdevenir professorat multimèdia o professors DIM. I tu què fas, només fotos a la família i als amics o ja saps com incorporar-les com a eina didàctica?

2 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Para sacarle el máximo partido didáctico a Flickr, es muy recomendable leer el último post de Olga, a la que tendremos la suerte de escuchar en Valencia dentro de poco.

Como ejemplo, hay que nombrar el grupo de Chiron, con más de 7700 fotos de temática clásica con licencia Creative Commons.

antoninavarro ha dit...

Gràcies Ana per la informació! Em faltava aquest referent i això que havia pensat en posar-lo. Amb tot, més endavant haurem de proposar altres activitats didàctiques amb les "fotos compartides".
Una abraçada