dimarts, de febrer 12, 2008

Coral romput d'Estellés

El poema de Vicent Andrés Estellés "Coral romput" dramatitzat i dirigit per Joan Ollé està tenint molt d'èxit des de que fa poc es va estrenar al Teatre Lliure. Però no el veurem a València i em sap greu. Des de que amb el grup de teatre universitari "Quart estudi", dirigit per Antoni Tordera, vaig muntar una adaptació de poemes d'Estellés li tinc molta admiració al nostre poeta valencià més internacional. Aquesta inclinació s'ha traduït en diferents accions, per una banda ens hem ocupat de fer una minipàgina dedicada a Estellés, i per altra hem proposat la poesia d'Estellés com a material de possibles dramatitzacions. Els seus versos dialogats van perfectament en teatre escolar.

Dir Estellés és dir poesia com una mà estesa. Llegiu aquests versos i somnieu que sempre hi haurà algú, en algun lloc, que en algun moment es decidirà a fer un espectacle perquè sabrà reconéixer la bellesa nua de la poesia d'Estellés. Per veure un fragment de l'espectacle entreu ací>>>

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vivim on vivim i encara que siga gent a la que tant devem com és l'Estellés, la cultura interessa poc però si a més ve del nord ja l'hem fotut. Jo també he llegit moltes crítiques positives de l'espectacle,Jaume Subirana parla d'ell en un parell d'ocasions:

http://jaumesubirana.blogspot.com/2008/02/coral.html

http://jaumesubirana.blogspot.com/2008/02/notes-corals.html

Igual és una bona excusa per pujar cap a dalt no?

antoninavarro ha dit...

Gràcie Ana, jo també he llegit crítiques molt interessants. Particularment la d'Enric Sòria a El País titolada "Les propietats de la pena" però no he trobat els hipervincles. Els vídeos també donen una idea de l'espectacle.