dimecres, de maig 14, 2008

Comunicazione non verbale

Sense comentaris. Per saber que diuen clikeu ací>>> i per conéixer l'origen llatí ací>>>
Fa temps que us vull parlar de la importància de la comunicació no verbal en l'aprenentatge d'una llengua. Aquesta dimensió comunicativa s'ensenya amb tècniques dramàtiques (o de "commedizazione" com diria Gianpiero Pelegi) i ens ajuden en la predisposició positiva per tal de fer més eficaç l'aprenentatge. Que no us enganyen! Totes aquelles cantineles d'aprendre una llengua amb 1000 paraules, l'anglés sense esforç o el mètode "fulanito" són el timo de l'estampeta. Per a aprendre una llengua cal implicar-se amb els 5 sentits i posar en pràctica estratègies d'intel·ligència emocional per mitjà de la vivència en primera persona, sense descurar la intel·ligència racional.
Quan començàrem els cursos "Italiano per principianti" amb el Departament d'italià de l'EOI de Sagunt sabíem que tindria molt bona acollida. El PALE d'Italià està sent una continuació d'aquells inicis. Esperem tindre una bona resposta per a futures concocatòries. Els que hi vulgau participar en properes edicions aneu preparant-vos a les EOI, amb cursos intensius al Centre Leopardi, o anant a Itàlia on existeix una molt bona oferta de cursos d'estiu per aprendre italià.

1 comentari:

Ada ha dit...

jajaj, m'ha agradat molt aquesta foto de missatges no verbals, molts d'ells no necessiten traducció! Podríem fer una d'aquestes al PALE!

Saludets