dimarts, de maig 06, 2008

El dia del mestre

Parlant un dia amb Ana Ovando em vaig subscriure a Google for Educators amb la idea de practicar l'anglés i de posar-me al dia sobre cap on han d'anar les línies de formació en les competències digitals. Millor que els de google qui m'ho havia d'ensenyar (sabeu que es comenta que hi ha un Before Google i After google com la nova era). Doncs bé des d'aquell dia no pare de rebre projectes educatius i novetats tecnològiques que els de California posen al nostre abast... a l'abast dels mestres que creguen en la innovació o com diríem ells que estem en BETA permanent.

Avui 6 de maig es celebra als USA el dia nacional del mestre i google for educators ens envia un fum d'informació de la NEA (National Education Association) que ens felicita el dia amb l'eslogan que us dediquem també a tots els mestres de la terreta:

"Great Teachers Make Great Public Schools"

Aquesta subscripció de google, a més de servir-me per a adonar-me de les múltiples estratègies per a relacionar-me amb l'allau d'informació que ens arriba diariament també m'ha servit per a descobrir que algunes de les tendències de les escoles públcs dels Estats Units són molt similar a les nostres. Us les pose per a la vostra reflexió amb l'esperança que algun dia per ací s'inicie un vertader debat sobre la importància dels mestres en la socientat. Feliç dia dels mestres!!!

Tendencia #1: Los maestros de escuelas públicas estadounidenses son más instruidos y experimentados que nunca antes.
Tendencia #2: El trabajo de los maestros se transforma
Tendencia #3: Está aumentando la cantidad de maestros que abandonan la profesión.
Tendencia #4: El profesorado en las escuelas públicas no refleja la multiplicidad del alumnado.
Tendencia #5: Hay cada vez menos hombres en la profesión.

2 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Pues a mí me parece que tengo un before Toni y un after Toni en mi trayectoria docente. No sé que hubiera sido de mi vida si no te hubieras cruzado como un huracán cargado de magníficas ideas.

Hace tiempo que no nos juntamos a ver quien conoce más novedades de la 2.0, a ver si sacamos un rato :-)

Jesús Ge ha dit...

Pues sí, Toni. Ya es hora de que nos demos cuenta que los maestros somos el pilar fundamental de la Escuela. El corporativismo docente ha hecho mucho daño a la propia escuela. Debemos exigirnos más y no tolerar determinadas actitudes arcaicas que todos vemos y callamos en el día a día de nuestros escuelas.

Un abrazo para todos aquellos maestros que no se conforman con lo que aprendieron en la carrera; para aquellos que demuestran con su ejemplo que nunca se termina de aprender.