dijous, de novembre 05, 2009

Quan els arbres no ens deixen veure el bosc...

Necessite contar-vos una notícia possitiva de totes les que m'estan passant durant aquest començament de curs tan mogut. De vegades, els arbres no ens deixen veure els bosc o el que és el mateix, quan ens fixem només en un detall d'un tot perdem la perspectiva global que ens dona una visió de conjunt del que anem fent.

Fa set anys que començàrem a investigar sobre les TAC (Tecnologies d'Aprenentatge en Col·laboració) amb altres assessors del CEFIRE de Sagunt. Amb ells i els equips directius de la comarca (als que agraïm la col·laboració i haver cregut en el projecte) hem insistit fins a l'exhauriment sobre la importància de la desenvolupar la competència digital. Els resultats comencen a veure's per la participació del professorat que ja ha aprés a utilitzar les xarxes socials com a suport per a la creació de comunitats d'aprenentatge:
  1. Doneu una mirada als grups d'anglés i d'italià en el P.A.L.E. o mòduls plurilingües. Ací trobareu tota mena de propostes de didàctica per als PALE d'infantil i primària així com recursos multimèdia per a tots els nivells per portar a cap el que s'anomena blending learning o aprenentatge semipresencial molt apropiat per treballar diferents ritmes d'aprenentatge
  2. Bucegeu en les activitats del projecte EDUACARTE-BALADRE d'Animació Lectora i trobareu tota mena d'activitats útils per a l'aula
  3. I als que us interesse investigar sobre didàctica de la dramatització entreu en el grup de Teatre de l'Oprimit en l'Educació i descobrireu les possibilitats de les tècniques dramàtiques.
Res més, que estic molt content que cada vegada més hi han col·lectius de professors que es creuen allò del treball en col·laboració i estan disposats a compartir amb vosaltres el que fan. Ah, i no és de veres que en les "comunitats no s'han d'ensenyar les habilitats" perquè al capdavall això ens portaria a la inanició, la mort. Està de sobres dir que jo crec en l'acció encara que m'equivoque o em posen bastons a les rodes perquè com ja sabeu en aquest país, a qui fa és a qui es critica. Però com deia al principi no voldria que els entrebancs no ens deixaren gaudir de tot el que hem avançat. Gràcies a totes i tots els que ho heu fet possible!

3 comentaris:

Pilar ha dit...

Complimenti per tutto questo lavoro. veramente è affascinante!!!

Mariló ha dit...

Particolarmente tante grazie a te, caro Toni!!!

antoninavarro ha dit...

Gràcies de bon cor i a continuar treballant perquè la inspiració ens agafe sempre mans a l'obra.