dijous, de gener 25, 2007

Jornades "Plurilingüisme"

Llegim avui el diari Levante, en l'article "El poder de las palabras", que els investigadors canadencs han descobert que el bilingüisme allarga la vida o retarda la "demència senil" com diu la notícia. Recerquem una miqueta més en la xarxa i trobem que la coordinadora de la investigació, Ellen Bialystok, és experta en bilingüisme. Ens imaginem que alguna carència pel tema haurà tingut.

Amb tot, i pel que respecta a nosaltres professors de llengua, recordem que un dels objectius de la Unió Europea és el foment del desig de llengües i el de conscienciar als ciutadans de la importància d'aprendre llengües a totes les edats. Alguna responsabilitat tenim també els professors*es de totes les llengües en la qualitat de vida de les persones, dic jo. No us ha passat que quan s'apunteu a una EOI o acadèmia de llengües i el professorat és molt bo és com si et canviara la vida... i cada setmana esperes amb impaciència l'hora de la classe? Imagineu si és important la nostra tasca!

Per això cada dijous proposem ací algun espai de formació per al professorat, com el del centre de professors aragonés CPR Juan de Lanuza que ha plantejat unes jornades a nivell nacional molt suggerents que tindran lloc a Saragossa a finals de febrer, principi de març 2007. Per veure més detalls cliqueu:


Al programa hi trobem quasi tots els ítems que ens interessen com el portfolio de les llengües, l'aprenentatge per tasques, l'ús de la dramatització, els programes d'intercanvi i l'e-Twinning, l'AICLE, etc. Realment unes jornades a no perdre i a un preu... simbòlic!

NOTA: Per falta d'oferta formativa no serà. Per als que domineu l'anglés i les TIC també teniu un congrés a València en març. La International Technology, Education and Development Conference. Ara bé, és sensiblement més car.

2 comentaris:

Pilar ha dit...

Quina notícia més bona per als amants de les llengües...El que és un fet és com gaudim amb elles i això et fa el dia a dia més ple de matissos.
Vaig gaudir de jove aprenent el valencià amb els companys de magisteri, als trenta al descobrir l'anglés i com era d'útil al viatjar i ara, quasi als cinquanta, torne a estar captivada amb l'italià...desig de llengües, siiiiiiii.
Gràcies per apropar-nos a d'elles.

antoninavarro ha dit...

Gràcies pel teu testimoni Pilar, imagina que a més acabes d'aprendre un nou llenguatge amb el teu blog i amb la interacció de cibernauta que mantens!!!