dilluns, de setembre 03, 2007

Lugares comunes: la rentrée

Comença el curs i no podem escapar als "llocs comuns" que respecte al mes de setembre van desgranant els diferents mitjans de comunicació, les empreses de la "vuelta al cole" (no debades el Roto l'anonema "Para cuestas de enero... las de septiembre"), o els pesismistes de tota mena. No hi ha diari, ràdio, televisió, blog o conversa amb els amics que no done la matraca amb el síndrom postvacacional.

Recorde amb especial alegria una etapa de la meua vida de tornada a les aules, gràcies a les llicències per estudis que donava la Conselleria (per cert que se n'ha fet d'aquestes ajudes a la innovació?) vaig estudiar un màster en Didàctica de l'Art Dramàtic. Recorde el plaer immens en descobrir bons professors que tornaven a la feina amb la il·lusió dels professionals que saben que d'aquesta actitud depenen moltes voluntats.

Pense que aquesta hauria de ser la nostra actitud com a professors i professores, malgrat saber que la rutina sempre ens estarà amenaçant. Per això anime als treballadors de la blogosfera saguntina (blogs en xarxa del CEFIRE de Sagunt) a reprendre els blogs, posar-los al dia i anar buscant noves idees per il·lusionar als joves que arribaran a les nostres aules. La xarxa n'està plena d'exemples... compartim-los!

Per als qui necessiteu estímuls externs per posar-vos les piles us recomane alguna d'aquestes tres propostes cinematogràfiques:
  1. El club de los poetas muertos
  2. Hoy empieza todo
  3. Être et avoir

1 comentari:

Ana Ovando ha dit...

Se nota que has vuelto con las baterías recargadas, será que has pasado un buen verano. Me alegro de leerte de nuevo, Toni. No te preocupes, la blogosfera se recuperará en breve, pero danos tiempo para deshacer las maletas y desenvolver las ideas.
Buen comienzo de curso.