dijous, de setembre 20, 2007

L'Europa de les llengües a un click

Seguim detallant-vos aspectes que podreu trobar en la propera Jornada: L'Europa de les llengües, que tindrà lloc a l'IES Benlliure el 28 i 29 de setembre. Pensem que una documentació prèvia us servirà per triar el taller que més us interesse i conéixer les línies generals de la jornada.

Gianpiero Pelegi. La Web 2.0, el llenguatge de la col·laboració

L'aparició dels blogs, dels wikis i d'altres eines de comunicació col·laboratives en internet ha estat una etapa decisiva en el procés de maduració del que fa temps anomenàvem "noves tecnologies". La xarxa internet ha anat evolucionant respecte als usos i les necessitats a una velocitat que alguns "ciberhostils" consideren vertiginosa. Amb tot, considerem que els canvis s'han produït en paral·lel a l'evolució de les maneres de comunicació i d'interacció social de les noves "comunitats virtuals". Aquests canvis van des de la web 0.x quan uns pocs produïen informació per a molts i el control estava en mans dels informàtics dels organismes, fins a la web 1.0 on la interactivitat (deixar opinió, votar, compartir, etc.) era la clau, i sobretot, fins a la web 2.0 que es considera una finestra oberta al món i a la societat on tothom produeix per a tothom de manera fàcil, ràpida i gratuïta com ja ho fan els nostres joves considerats per dret natural "nadius digitals".

Obrir un blog a penes costa tres minuts, i col·laborar en un wiki és qüestió de seguir les instruccions i tenir alguna cosa a dir. En aquesta sessió impartida pel blogfessor Gianpiero Pelegi, membre del blog "Chiodo schiaccia chiodo", n'aprendrem com. I sobre tot, plantejarem la necessitat dels "edublogs" com a instrument d'innovació educativa. Però, ara bé, realment els professors necessitem els blogs?

Sí, si et consideres una persona del seu temps a qui li interessa la innovació educativa amb l'ús dels multimèdia (vídeo, música, films, ràdio, notícies, etc.); si sols incorporar "reàlies" amb hipertextos o fragments de vida real (You Tube, Flickr, Podcasts) a la informació general de la teua programació d'aula; si t'agrada que els teus alumnes siguen actius, opinen i participen d'una comunitat global... aleshores sí necessites un blog i recorda que, com deia Dumas, no es pot parar una idea el temps de la qual ha arribat.

Per a saber-ne més entra ací:
http://italiaeoisagunt.blogspot.com/
http://www.novadors.org/
http://ambitlinguisticsagunt.googlepages.com/blogsenxarxa

1 comentari:

Gianpiero Pelegi ha dit...

Grazie, Toni. Tropo buono!