dimarts, de setembre 11, 2007

Teatre a les aules

Demà comença la temporada teatral amb el Festival de Mim de Sueca i per obrir ternim una conferència de José Monleón gran "home de teatre" en el sentit més sociològic del terme. Pense que Monleón té molt a dir-nos encara als docents i a la gent de teatre. I a més aquestes classes magistrals d'apertura del festival sempre són una bona finestra a noves idees, a propostes interdisciplinars. El títol ja ho diu tot:

Què vol dir “compromís” (escènic) en democràcia? El valor del gest.
Enguany l'associació de professors de dramatització AVEC ens hem proposat donar-vos tot tipus d'informació respecte a l'oferta teatral a la C.V. i també posar a l'abast tota mena de recursos per a l'aula. Com sabeu l'any passat organitzàrem tot un seguit d'activitats de teatre als instituts que varen acabar amb una Mostra de teatre en l'educació AVEC (mireu les imatges ací>>>).

El programa CaixaEscena continua en marxa i us hi podeu apuntar en aquesta adreça. N'hi ha d'altres propostes de teatre a les aules com les de l'associació Cucurucú Teatre a Torrent amb la CAM o els Premios Buero de Teatro jovén (itinerari web per trobar la informació: fundación>premios Buero de teatro joven>participa), i pensem que encara haurien d'haver-ne més. Sobretot institucionals, per tal de no estar subjectes a cap directriu específica que no fos la innovació educativa a les aules.Per altra banda, el Ministeri d'Educació per mitjà del CNICE ha posat a l'abast del professorat una pàgina sobre "Teatro de hoy" per tal de sensibilitzar els joves envers les noves dramatúrgies i els donar a conéixer nous autors.