divendres, de juny 06, 2008

Visita d'Estudis a Sicília

Després de la Visita d'Estudis a Sicília, podria signar paraula per paraula aquest text que ens parla d'una terra d'emocions, on la dimensió humana és la vertadera mesura de totes les coses. On hem estat acollits per l'escola d'un poble sicilià, Ravanusa, amb un equip de professors amb ganes d'obrir el seu centre i la seua societat als valors europeus.

Passione, ironia, cucina e colori vividi: tutti elementi presenti nel mondo di Salvo Montalbano e del suo autore, Andrea Camilleri. Elementi questi, che disegnano una nuova trama di emozioni in quest’isola, la Sicilia, "metafora del mondo" come la definì una volta Leonardo Sciascia. Per secoli il fascino dell’isola ha vibrato tra le righe di molti testi rimanendo impressa nella memoria dei lettori e per tanto tempo con la fantasia chiunque ha cercato di ripercorrere le vie dei personaggi natti della fantasia degli scrittori siciliani.

En aquesta setmana els nostres amfitrions ens han descobert no només algunes de les idees més innovadores per a la construcció de la CIUTADANIA ACTIVA en l'Europa del s. XXI, sinó que a més ens han portat per un recorregut cultural que va des de la bellesa de la mirada grega de l'herència cultural de la Magna Grècia (veure la Vall dels Temples d'Agrigento), fins als drames contemporanis del premi Novel Luigi Pirandello.

Visita d'Estudis a Agrigento (Sicília)
Mentre acabe l'albun de fotos en ací teniu una foto del grup de professors
de Luxemburg, França, Guadalup (F), Rumania, Itàlia i Bèlgica

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molto bello.