dijous, d’octubre 02, 2008

L'educació és cosa de tots

Com us comentava ja hem començat el curs d'animació lectora amb Vicent Adell de Trencaclosques i la primera sessió estava dedicada al Kamishibai com a recurs pedagògic. Però deixeu-nos que us introduïm aquesta tècnica per a la qual cosa us invitem a navegar per l'anterior link.
Al curs hem acordat que un-a professor-a cada setmana farà un resum del més colpidor de la sessió i l'anirem penjant al blog per tal que tothom puga recordar les idees més interessants exposades per cada ponent. També afegirem els links necessaris per fer les tasques que se'ns encomanem. A saber:
  1. BIR. Banc d'Imatges Reciclades. Com comentava Vicent i seguint la tradició dels autèntics llauradors ecologistes cal reciclar-ho tot, fins i tot les imatges de les revistes ens podem servir per crear masses de colors o collages al·lusius al tema que treballem. Aquells que vullguen reciclar imatges d'internet lliures de drets d'autor hi ha una pàgina que es diu flickrcreativecommons on trobareu de tot, organitzat per temes. Mireu les imatges del bosc.
  2. La cultura popular com a font inexaurible de contes breus per treballar a l'aula. Alguns dels personatges més famosos de la cultura popular mediterrània que ens poden proporcionar contes per a cada dia: Mula Nasrudin, més contes orientals sufís.
  3. Videos dels kamishibai a la xarxa de youtube. Aviat pujarem el de Vicent.

1 comentari:

Aldea ha dit...

Si voleu ampliar informació hi ha una revista que es diu "Mi biblioteca" que a la secció de bibliotecas escolares té un article de com elaborar un Kamishibai. Esta fet per la que diuen es la introductora d'aquesta tècnica en Espanya. Es d'una escola de Pamplona. Ah! Gràcies per penjar informació del curs, així les que no podem anar podem seguir-ho digitalment.

A gaudir! Sonia