diumenge, de febrer 26, 2006

Voluntariat pel valencià

Els canvis socials que està experiementant la nostra societat en els últims anys, especialment amb l'arribada d'emigrants de totes les latituds, ens obliga a readaptar-nos i buscar solucions que des de la consciència de ciutadania ens permetan una millor convivència entre les noves cultures que ens visiten i la cultura d'acollida. El mestissatge en llengua s'imposarà com ha passat en altres formes de coneixement. Tal vegada caldria recordar que aquest fenomen no és nou, ni exclusiu de cap llengua com podem veure en els neologismes, els calcs sintàctics i tota mena de barbarismes que cada generació incorpora, des de fa molt de temps com podem veure per aquest llatinismes.

Des de diferents àmbits socials (Escola Valenciana; Observatori de la llengua; Diccionari Salt) estan apareguent iniciatives que busquen donar resposta i alternatives a la tradicional política d'assimilació com a única via d'integració de les cultures d'arribada.

En aquesta línia us presentem "Voluntariat pel valencià":
És el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. Per llegir més...