dimecres, d’octubre 18, 2006

Encontes a Altea

La tercera edició d'un festival sempre és la definitiva. Per això volem donar molta difusió a aquest 3r.festival de contes d'Altea organitzat pel grup de teatre AKTES. Agafem les seues paraules escrites en clau literària perquè us enganxen millor. I si voleu anar fent boca, o millor orella, aneu aquesta nit al Café del Duende de València on trobareu a Carles Cano i a Llorenç contant com a déus.

Hi havia una vegada fa molts i molts anys, quan els animals parlaven i les persones callaven, un poble a la voreta la mar que moltes històries tenia per contar... Aquesta tardor torna el festival ENCONTES a la vila d’Altea. Durant uns dies, narradors vinguts de les més variades precedències, s’encarregaran de convertir el nostre poble en la vila dels contes. Podrem gaudir amb tota mena de contes, rondalles, llegendes, faules, històries que aniran directament de la boca dels contacontes a les orelles dels oïdors, tal i com es feia antigament.

El Festival ENCONTES és com una illa d’oralitat en un món dominat per la imatge. És una proposta per a contribuir a la recuperació de l’art mil·lenari de contar contes. En aquesta 3ª edició del Festival tornarem a treure els contes als carrers, a les places, per apropar-los a la gent. El Festival ENCONTES és com una illa d’oralitat en un món dominat per la imatge. Es una proposta per a contribuir a la recuperació de l’art mil.lenari de contar contes.

El Festival ENCONTES es possible gràcies al suport i patrocini de l’AJUNTAMENT D’ALTEA I LA REGIDORIA DE CULTURA I EDUCACIÓ, i amb la col·laboració de CAIXALTEA. L’event estarà organitzat per la gent d’AKTES Teatre, sota la coordinació i direcció de Blai Senabre i Ribes, contacontes i actor.

Gràcies a la bona acollida del públic, enguany hem afegit -ens diuen els organitzadors- un dia més, així doncs les activitats que es faran durant els dies 18, 19, 20, 21 i 22 d’octubre de 2006 són:
  • Contes a les places. Són sessions de contes que es faran a les places d’Altea per narradors professionals i dirigides a públic familiar.
  • Contes per als col.legis. Sessions de contes infantils realitzades per als col.legis d’Altea. Els xiquets aniran a la plaça de l’Aigua per escoltar contes.
  • Paraules de nit. Sessions de contes que es faran a les 12 de la nit dirigides als més noctàmbuls.
  • Contes a les residències d’avis. Sessions de contes que es faran a les residències d’avis d’Altea per apropar la narració oral a aquells grups que per les seues característiques especials, no poden o no solen acudir als espais de narració.
  • Café, copa i conte. A l’hora del café, res millor que acompanyar-lo d’una copa de contes. En la cafeteria l’Alteana durem a terme aquesta tertúlia contística. Amb la presència dels narradors, parlarem del món del conte, dels contacontes i de tot allò que l’envolta.

A més a més, també farem la presentació del llibre “Contes amb tinta blava” de Ferran Bataller, amb la presència de l’autor. Històries del meu poble. En l’auditori del passeig Sant Pere contarem històries, anècdotes o llegendes d’Altea i els voltants, intentant que els propis alteans s’animen a contar-nos aquelles vivències, reals o imaginàries, que són part de la memòria popular. Veure programació ací>>>

I mig món diu que sí i l’altre mig diu que no, i aneu a saber qui té la raó, i si els contes us han agradat doneu-los per ben escoltats.