dijous, d’octubre 19, 2006

Contacontes per a l'A. L.


Llegir fent contorsions és una cosa, i una altra és contar contes fent malabars, i totes dues semblen molt senzilles per a la vasca Ane Miren (va llegir a la Casa de Joan Fuster durant el Festival de Mim de Sueca) i per Oswaldo Pai de Saragossa.

Ara bé, hi ha una cosa que a tothom li sembla molt difícil per molt que aquests xics facen fàcil el seu ofici d'unir el circ i la literatura. Em referisc a la nostra tasca d'animació a la lectura. Com es fa açò? On s'aprén? Quines metodologies són més adequades a cada edat? Quan i on és el millor moment per a realitzar-la? Qui la pot i l'ha de portar a cap: els pares, els mestres, els animadors, els...?

Al llarg d'aquestes 7 Jornades d'A. L. al CEFIRE de Sagunt hem intentat donar resposta a aquests interrogants i a altres que cadascú s'anava fent. Domingo Chinchilla, Eugenia Manzanera, Llorenç, Pep i Canto, Carles Cano, Tim i Casilda, Ivana Michlig, Estrella Ortiz, Josemari Carrere, Carolina Rueda... i enguany Oswaldo Pai són alguns dels contacontes que des de la seua experiència de creadors de la narració oral ens han ajudat a entendre aquest art de la seducció amb la paraula.

Aquest serà el taller d'Oswaldo PAI el dia 8 que ens parlarà dels recursos de la creativitat per a la narració oral i que acabarà amb una contada general per a tot el públic que hi vulga assistir a les 19.30 hores al Saló d'Actes del Centre Cívic de Sagunt-
Port.

Sacando juego al cuento.
Sinopsis del taller:
El taller es una serie de propuestas creativas para encontrar elementos lúdicos en el cuento. Buscamos jugar con las palabras. Por medio del juego aumentamos la implicación del oyente en la historia. Utilizaremos métodos de creatividad para trabajar con pensamiento divergente y convergente y llegar así al acto creativo.
Per més destalls de la Jornada ací>>>


Posted by Picasa