divendres, de febrer 09, 2007

Matar al missatger

Fa uns dies vaig comentar al BLOG de NOVADORS que no volia utilitzar les metàfores bèl·liques per parlar de formació, però la realitat és molt dura i s'imposa en totes les nostres pràctiques. Heu provat mai a ensenyar-li a un amic del món de l'ensenyament, que no vol saber res d'internet, com obrir-se un correu o, el que és més difícil, com incorporar les TIC a la seua programació d'aula. No ho proveu! Sereu els culpables de tots els mals que assolen l'educació perquè heu posat el dit a la ferida. Els ciberhostils no raonen... estan assustats! Com ho estàvem nosaltres, abans de posar-nos a la faena, front a l'allau que se'ns venia al damunt. Quan comences te n'adones que quan més saps, més conscient ets de que el que no saps és encara més gran del que et pensaves. I fa por! N'hi ha dues opcions: amagar el cap com els estruços (molts feren açò davant la reforma pensant que passaria de llarg) o a agafar el bou per les banyes.

Comentàvem que fa falta un bon correu per comunicar de manera fluïda amb els companys* i, ara, Ana ens informa que ja no és necessari una invitació per a accedir a un correu gmail. Així que aquesta és una invitació a tots els professors*es que encara no tenen correu. Feu-vos un en pla professional, a poder ser amb el vostre nom i cognoms, i si teniu dubtes de com utilitzar-lo ací us enllacem un curs on line de gmail.

*NOTA: és molt important que el professorat es mentalitze que en la societat del coneixement són la gestió de la informació i la comunicació els elements essencials per a poder portar a cap projectes col·laboratius i interdisciplinars. En aquest tipus de projectes els mestres hem de fer de mediadors i les TIC són l'instrument, per la qual cosa hem de comnençar a entendre-les en totes les seues dimensions. Saber per a què serveixen cadascuna de les ferramentes que van apareguent. Ells, els nostres alumnes són nadius digitals. Troben natural el que a nosaltres ens produeix vertígen. Amb tot, hi ha una cosa positiva, a la mínima que els ensenyem ells ens donen el 100 % Feu la prova!

3 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Afortunadamente cada vez hay menos avestruces entre los docentes ...

PINAETA ha dit...

Tienes toda la rzón Toni por eso debemos seguir insistiendo en la formación porque el que no se suba al tren de las TIC se quedará sin viajar y descubrir otros y nuevos mundos. Un saludo compañero

antoninavarro ha dit...

Gràcies Ana, gràcies Carmen i Mònica. Entre tots i totes aconseguirem que els companys entenguen la mesura del repte que tenim davant.