dijous, de febrer 08, 2007

Treball per projectes

L'any passat realitzàrem un curs que, pensem, va iniciar una nova etapa en l'assessoria d'àmbit lingüístic del CEFIRE de Sagunt. Es tracta del curs "Italià per a principiants". El professor Gianpiero Pellegi plantejava cada sessió com un miniprojecte on anàvem descobrint els elements culturals de la llengua de Dante: un dia descobriem la música a partir de les cançons populars que estan la memòria de tots o formen part de l'anomenada cultura general, altres la cuina amb mostres reals i comestibles, un altre dia ens introuïem en el món del teatre de la mà de Dario Fo i ens sorpreníem amb el neologisme de Gianpiero que anomenava "commedizacione" al que nosaltre anomenem "dramatitzacions" però amb humor, i un altre dia en el llenguatge dels signes.

Sonia Aldea era una de les alumnes afortunades amb qui gaudírem de les propostes de Gianpiero. Ahir, en obrir el diari Levante, en les pàgines d'Aula, ens trobàrem amb una experiència didàctica similar per als més menuts que volem compartir amb vosaltres

"Treball per projectes DESCOBRINT A LEONARDO".

3 comentaris:

Gianpiero Pelegi ha dit...

Bravissima Sonia! E bravissimi anche i bambini che hanno partecipato al progetto; siamo orgogliosi di voi. Sonia, dài, invitaci a visitare la tua classe. Un caro saluto.

antoninavarro ha dit...

Vengo anch'io... "Se si potrebbe andare tutti a la scuola di Sonia, per vedere come fanno i bambini curiosi, e gridare e viva e viva la innovazione è possibile! E vedere di nascosto l'efetto che fa. E vengo anch'io... Si tu si"

Pilar ha dit...

Auguri Sonia per te a per i tuoi allievi. Io ho letto la notizia nel giornale e mi è piacciuto tanto quello che hai fatto. Anche a me piacerevo andare alla tua classe. Potrei portare favole e raccontarle a voi.