dilluns, de setembre 17, 2007

Nouvinguts

Els propers 28 i 29 de setembre com sabeu hem preparat unes jornades sobre l'europa de les llengües per tal de reflexionar com afecten els recents moviments migratoris de poblacions alòfones que arriben a les nostres terres. El programa general el podeu veure ací>>>, amb tot volem anar desgranant cadascun dels aspectes que hi tractarem en aquesta jornada.

Des de fa anys se'ns demana als centres de professors materials per a integrar lingüísticament els alumnes nouvinguts dels nostres centres. Nosaltres no produïm aquests materials però donat que, per a bé o per a moal, aquesta realitat és, per dir-ho així, internacional, anem a comentar-vos alguns dels materials.

En primer lloc els material d'Alfred Aranda i Susanna Borronat que fa temps s'ocupen de temes de diversitat lingüística. Alguns de vosaltres coneixereu l'exposició "El món per un forat" que portàrem a unes jornades d'animació lectora i que estan publicats per l'editorial Bromera. Doncs bé, a les properes jornades presenarà els materials titolats "Nouvinguts".

En segon lloc, em rastrejat la xarxa i em trobat que els de la web 2.0 s'han posat les piles i a generat materials interessants, com per exemple: