dimecres, de febrer 04, 2009

Creació col·lectiva del coneixement

Aquest cap de setmana participarem amb altres blogfessors en un debat que organitza ACPV per a pensar cap a on va la didàctica de literatura en el s. XXI. La conferència correrà a càrrec de Laura Borràs, professora de la UOC que ja ha partcipat diferents vegades en els cursos que organitzem al CEFIRE de Sagunt, tant en les Jornades d'Animació Lectora com en les de didàctica de la dramatització.

Isidre Crespo, el nostre amic infatigable és qui ha convocat aquest V Encontre Carles Salvador a l'Octubre CCC de València. Enguany el tema que tractarà és: «Els blogs, eina didàctica» [Les TIC com a suport a l’ensenyament de la llengua i la literatura]. L'encontre és durà a terme el matí del dissabte 7 de febrer amb el programa següent:

10,30 h. PRESENTACIÓ Comunicació: «Llegir en l'era digital», per Laura Borràs, Doctora en Filologia Romànica, professora de la UOC. [60 min. d’exposició i col·loqui posterior.]
12 h. Comunicacions curtes de companys de Secundària i Batxillerat, amb experiència en les TIC [10 min.]
13 h. Col·loqui general [40 minuts]
13.50 h. CLOENDA

L'assistència és lliure però convé anunciar-la a l'organitzador mitjançant un correu electrònic (isidrecrespo@acpv.cat).

La conferència de Laura professora multidisciplinar, transversal i experta en estratègies d'ensenyament-aprenentatge dialògic, no se l'hauria de perdre ningú. Després en el debat si us quedeu intentarem comentar algunes de les experiències en e-learning que estem portant a cap. Hi serem Toni de la Torre, Amadeu Sanz i Begonya Mesquita, Josep Alandete, Alícia Martí, Toni Teruel, etc. Jo us parlaré de les xarxes socials* o de la creació col·lectiva de coneixement, de tags i folksonomies (doneu un volt per la xarxa-uoc-educació), de cibervoluntariat i tecnofaves, etc.

No us avance res més. Doneu una mirada si voleu al discurs de Laura Borràs per saber de què anirà la conferència... No ens falleu!!!

* Animació lectora. Dramatització-teatre i educació. Competència Lingüística. Competències digitals.