dimarts, de juliol 03, 2007

Titular 2 "Contar és abraçar..."


Contar un conte a algú és com donar una abraçada, i no es pot abraçar a qui no vol ser abraçat. Per això els contacontes s'inventen tota mena d'estratègies comunicatives amb la paraula perquè el públic es deixe contar contes... es deixe abraçar.

La sessió va començar amb Carles Cano que ens havia preparat una sorpresa a l'altura del repte que li havíem proposat. Carles amb una escenografia senzilla, un kiwi, 3 taronges, una poma i una llima damunt d'una petita maleta, ens va contar "Tres contes frutals i un conte brutal" que deixaren a tothom bocabadat per la capacitat de relacionar els contes amb aquest fil conductor de les fruites. Després, cadascú al seu taller i al de Narració, guió i acció Christian Feijoo va saber contagiar l'interés per com traslladar a imatges el conte de "Los feos" de Benedetti, només necessità uns bons tocs de referents clàssics de la cinematografia i unes bones propostes incials perquè tothom estiga ja pensant el conte en imatges. Al taller La construcció d'un somni: un projecte coeducatiu, per Carmen López i Mònica López del CEIP Baladre foren contudents en els seus plentejaments de com introduir el tema de la coeducació en un centre com el Baladre del Port de Sagunt i tot amb el recolzament de les TIC per plantejar aquest projecte de treball. Al saló d'actes, Josep Lluís Gràcia amb el seu taller Tècniques dramàtiques per dinamitzar l'expressió oral a l'aula va saber entusiasmar al professorat i animar-lo a utilitzar els recursos dramàtics a les seues classes. Quique Martínez i Juanvi Santa Isabel presentaren a un grup selecte de secundària la Maleta dels jocs mitològics i els tallers dels ludi saguntini, elaborats pel Grup de Cultura Clàssica i després tots els assistentents tingueren l'oportunitat de conéixer també aquest materials lúdics, interactius i amb una posada en escena sense parangó.

Per tancar la segona sessió Anna Ballester, fidel a ella mateixa, presentà tota mena de caixes, maletes i objectes per a l'animació lectora entre contes i descobriment dels objectes inspirants en novel·les que les assistents havien aportat.


Una abraçada a tothom. Demà tal vegada hauríem de practica l'abraçteràpia...