dimarts, de maig 13, 2008

Cibervoluntaris



Fa temps que en el grup de "blogfesssors" de Novadors estem devatent la idea del "cibervoluntariat" amb reflexions que com podreu imaginar afecten a la didàctica de les TIC.

Es tracta d'aconseguir que el màxim de professors possible adquirisca la competència digital necessària per a posar en pràctica projectes educatius amb les TAC (tecnologies d'aprenentatge en col·laboració), per a la qual cosa pensem que la via més eficaç és la formació viral. És a dir, contagiar als companys amb la generositat dels blogfessors que tutoritzen a qualsevol que es vulga iniciar en les competències digitals per aconseguir així un nou professor DIM (aquells que integren la didàctica, la innovació i els multimèdia).

Per la meua banda no sóc cap tecnòfil aferrisat però sí un convençut de la importància del domini d'internent necessari per lluitar contra la fractura digital que en el fons no és una altra cosa que fractura educativa entre aquell que posseixen tota mena de recursos i les escoles públiques que han de sobreviure com poden. Vosaltres què en penseu?

Estem preparant un grup de cibervoluntaris per participar en les Jornades de Novadors AULA I TIC, t'hi apuntes!!!